Organizatorii au confirmat că tînărul compozitor britanic Max Richter va fi prezent la ediția 2019 a Festivalului George Enescu. Acesta îl va înlocui pe compozitorul Michael Nyman, care și-a anulat participarea la Festival din motive personale.

Max Richter a absolvit Academia Regală de Muzică și a studiat cu Luciano Berio în Italia. El a devenit celebru după ce a reușit să combine cu succes stilul contemporan clasic cu cel alternativ .
Cel mai important album al său, “Sleep”, a fost descris de compozitor astfel:
„Este un cîntec de leagăn de 8 ore, o lucrare gîndită pentru pian, coarde, mediu electronic şi voci, dar fără cuvinte. Este cîntecul meu personal de leagăn pentru o lume frenetică, un manifest pentru un ritm al vieţii mai lent”.
„Sleep” este un album ce cuprinde o singură piesă muzicală, cu o durată de 8 ore, gîndită să acompanieze durata normală de 8 ore a somnului unui adult.
În noaptea de 3 spre 4 septembrie, lucrarea a fost difuzată online în întreaga lume, stârnind reacţii entuziaste:
„Sunete sublime… am ascultat cu lacrimi în ochi, uimitor şi frumos…“. „Sleep” a fost difuzată în integralitate şi de posturile BBC3 din Marea Britanie şi ABC din Australia. Există de asemenea şi o versiune de o oră a lucrării, dar şi editări pentru radio ale unor teme din lucrare – acestea din urmă au fost difuzate luni, 5 octombrie, şi la Radio România Muzical şi pot fi reascultate aici.